POLITIKA Više

Saopstenje manjinskih partija nakon zajednickog sastanka

Prej tvteuta21:45 24 Oktobar 2016

Na sastanku u Podgorici predstavnici  partija manjinskih naroda : koalicije „Albanci odlucno“, Bošnjačke stranke I Hrvatske gradjanske inicijative  razgovarali su o zajedničkoj platformi koja će sadržavati političke   zahtjeve,  u skladu sa njihovim  partijskim programima i principima.

Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničke Radne grupe koja će, narednih dana, raditi na zajedničkoj platformi manjinskih partija u Crnoj Gori.  Ujedno sa   Platformom  , svaka od partija ili koalicija će raditi i na definisanju posebnih dokumenata u kojima će biti navedeni specifični politički zahtjevi,  kao sastavni dio  ovog procesa.

Tek nakon definisanja ovih  zajedničkih  i posebnih dokumenata predstavnici partija će krenuti u proces pregovaranja oko skupštinske većine.

Na sastanku u Podgorici , u prostorijama BS, učestvovali su  u ime Bošnjačke stranke – potpredsjednici Osman Nurković, Kemal Purišić, politički direktor Suljo Mustafić i budući poslanik Ervin Ibrahimović. Koaliciju „Albanci odlučno“ predstavljali su : Nazif Cungu i Genci Nimanbegu, predsjednik i potpredsjednik Force, Gjergj  Camaj predsjednik  Albanske alternative i Mehmet Zenka, predsjednik DUA. Hrvatsku gradjansku inicijativu zastupali su :Marija Vučinovic, predsjednica HGI i Adrijan Vuksanović, budući poslanik ove partije.

  • 1

    Radio