AKTUELNO Više

Saopštenje: Brojni strani mediji izvjestili o Đukanovićevoj kandidaturi, izbori značajni za strateški pravac države

Prej tvteuta20:43 12 Mart 2023

Brojni strani mediji izvjestili su o kandidaturi predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i u tom kontekstu, o izborima u Crnoj Gori.

Agencija Reuters podsjeća na političke prilike u kojima se izbori održavaju, naglašavajući blokadu izazvanu izglasavanjem nepovjerenja za dvije vlade. Izvještaj, takođe, sugeriše da bi pobjeda Đukanovića mogla da vodi do prijevremenih parlamentarnih izbora.

Takođe i Glas Amerike je juče objavio informaciju o kandidaturi predsjednika Đukanovića, i citirao najvažnije poruke iz prvog njegovog obraćanja nakon kandidature.

“Moja predsjednička kandidatura je izraz odgovornost prema Crnoj Gori, izraz brige za ugroženost tekovina razvoja savremene Crne Gore koja je u ogromnim problemima. Crna Gora je, za kraće od tri godine, prešla nevjerovatan put, od zemlje koja je opisivana kao oaza multietničke demokratije i sidro stabilnosti na Balkanu, od zemlje koja je bila lider u pregovaračkom procesu sa EU, do Crne Gore koja se danas opisuje kao rak rana Balkana i Evrope… Ovu agoniju treba što prije prekinuti, a to je moguće na izborima… Ovo je vrijeme za ozbijne i odgovorne ljude“, prenosi VOA Đukanovićeve poruke.

Austrijski državni servis, ORF objavio je takođe vijest o kandidaturi predsjednika Đukanovića i podsjetio da je on na prošlim izborima osvojio apsolutnu pobjedu, te da je za njega glasalo 53 posto birača.

Osim brojnih svjetskih agencija i medija, gotovo svi regionalni mediji prenijeli su vijest o kandidaturi Đukanovića u svojim centralnim blokovima.

Ovakvo interesovanje medija iz regiona i svijeta za predstojeće predsjedničke izbore, ukazuje na važnost trenutka u kojem se Crna Gora nalazi, kao i značaj predstojećih izbora na globalni strateški pravac u kojem će se država kretati.

Demokratska partija socijalista Crne Gore   

  • 1

    Radio