AKTUELNO Više

Salaj: Političkim eksperimentima možete prevariti kosmopolitskog građanina, a nikada autohtonog građanina ove zemlje i ovog grada

Prej tvteuta18:37 24 Mart 2022

K O N F E R E N C I J A  Z A  M E D I J E

 

Političkim eksperimentima možete prevariti kosmopolitskog građanina, a nikada autohtonog građanina ove zemlje i ovog grada

 

Poštovani građani Opštine Ulcinj,

Dragi sugrađani i dijasporo Ulcinja,

 

Politika je jedna od najelitnijih nauka u svijetu, jer bavljenje politikom je odgovornost i morate biti u službi građana od kojih ste izabrani. Politika je ujedno i ponos jer ste u službi grada i zemlje u kojoj radite i živite.

Nova demokratska snaga Forca, politiku vidi kao viziju  u službi građana i institucija grada. Forca ima misiju da politiku skloni s ulice i smjesti je u institucije da obavlja svoju funkciju razvoja, napretka i zapošljavanja, da rade, djeluju, i napreduju za jedan bolji život građana naše Opštine!

Politički akteri u Forci su intelektualci, ljudi koji su se dokazali i u privatnom i javnom životu, obrazovani ljudi, sa vizijom, hrabrošću, znanjem i iskustvom, spremni da preuzmu odgovornost.

Poštovani građani,

Nova demokratska snaga Forca  je na ove lokalne izbore ušla iz uloge opozicije i na lokalnom i na centralnom nivou.

Politički eksperimenti političkih teoretičara koji ne poznaju tako dobro politički sistem i političke tokove ni na lokalnom, a kamoli na centralnom nivou, predlažući ekspertske vlade, manjinske vlade i šarene koalicije u ime političkog kosmopolitizma, su van stvarnosti i vremena u kojem živimo.

Crna Gora je preko 20 godina radila na stvaranju političkog sistema zasnovanog na evropskim vrijednostima, bezbjednosnog sistema ulaskom u NATO, koji garantuje stabilnost svim građanima Crne Gore, a za samo godinu dana kao eksperimentalna vlada ugrožava ne samo politički sistem već i čitav sistem bezbednosti građana.

Drugi eksperiment, manjinska vlada, imenovanjem premijera i ministra, predsjednika opština u javnosti i medijima, formirajući koalicije voljno i nevoljno, nisu u političkoj kulturi, to su jednostavno manipulacije i populizam na kojima se kosmopolitski građanin pokušava prevariti, ali nikada autohtoni građani koji poznaju istoriju ove zemlje i ove države.

Treći eksperiment, tražeći  rukovođenje Opštine Ulcinj sa šarenom koalicijom, sa građanskim  i  nacionalnim partijama, bez programa, bez koncepta i političkih principa, gdje su antivrijednosti postale vrijednosti, korupcija je postala model liderstva i hvalisanja , gdje sredstva ne opravdavaju cilj, jer su se javne funkcije, plate i visoke dnevnice,  pretvorile u kampanju protiv pravednog, vrijednog i poštenog građanina, protiv građana koje su podijelili na ruralne i urbane, samo da bi opstali i završili svoju misiju za koju se plaćaju, sklanjanje  građana sa ovih autohtonih prostora.

 

Njihovi mentori nijesu imali uspjeha ni u predhodnom periodu, gde su autohtoni Albanci, predstavnici albanskih nacionalnih subjekata, podržali nezavisnost ove države i garantovali članstvo u NATO, a isti mentori su pokušavali da nas podijele i odvoje jedne od drugih, postavljanjem Albanaca u građanskim partijama ali bez uspjeha.  Ali danas  poruka je jasna, jedino živjeći ovdje, ako budemo radili i razvijali se, možemo da zaštitimo naše mjesto, jer smo autohtoni i imamo garanciju najmoćnije države na svijetu,  SAD-a, da  živimo ovdje u našoj zemlji.

Na kraju, Nova demokratska snaga Forca,  ima poruku za sve vas,  čuvaćemo dušu ovog  grada do  poslednjeg našeg člana, manipulacijama i podjelama između albanaca, ubrzo će doći kraj,  jer ovaj narod ima preko 2500 godina da živi, radi i govori albanski u ovom gradu, a vi koji nastojite da gazite preko duša svojih predaka, koji su dali život za ovaj grad, poruka je jasna, istorija ne počinje od vas, pa se vratite na amanet vaših predaka, da ovu zemlju zaštitimo i razvijemo za naš autohtoni narod i za svakog građanina koji ovdje živi.

 

 

Potpredsjednik Nove Demokratske Snage Forca

Kandidat za odbornika

Sabri Salaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1

    Radio