Kulturë Më shumë

Salaj: Nevojitet financim më i madh për Qendrën Kulturore

Prej tvteuta15:44, 7 Nëntor 2017

Drejtori i Qendrës për Kulturë në Ulqin Astrit Salaj, tha për televizionin Teuta se bllokimi i xhiro llogarisë për shkak të mospagesësë së tatimeve dhe kontributeve nuk është problemi i vetëm, pasi ky insitucion përballet edhe me borxhe të tjera, sidomos atë për energji elektrike.

Ai shtoi se ky insitucion për dallim nga ndërmarrjet tjera publike, ka më pak punëtorë se sa janë të paraparë me sistematizim, por me financimin aktual është e pamundur të dilet nga situata e rënduar. Siaps Salaj, për funksionimin normal të Qendrë spër Kulturë nevojiten më së pakti rreth 320.000 euro në vit.

 

  • 1

    Radio