POLITIKA Više

Sahrana Husovića u četvrtak u Rožajama

Prej tvteuta09:46 10 Mart 2021

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović preminuo je  u Podgorici, u 57. godini, nakon kraće bolesti. Rafet Husović, rođen je 02.04.1964. godine, u Rožajama. Osnovnu i srednju školu završio je u Rožajama. Diplomirao je na Prirodno – matematičkom fakultetu u Prištini. Oženjen je i otac četvoro djece.

Bio je član Stranke Demokratske Akcije (SDA). Jedan je od osnivača, ujedno i član partije Bošnjačko – muslimanski savez (BMS) čiji je primarni, strateški cilj bio da objedini bošnjačke političke stranke u jednu respektabilnu političku partiju.

Svojim angažovanjem i autoritetom dao je značajan doprinos objedinjavanju političkih partija bošnjačkog naroda u jedinstvenu partiju – Bošnjačka Stranka. Za predsjednika Bošnjačke stranke izabran je na osnivačkoj skupštini stranke 26. februara 2006. godine, što je jednoglasno potvrđeno i na kongresu Bošnjačke stranke.

Na II kongresu Bošnjačke stranke 18.06.2011. godine ponovo je izabran za predsjednika Bošnjačke stranke. Obavljao je funkciju ministra bez portfelja u Vladi Crne Gore u periodu od 2009-2012. godine. Nakon parlamentarnih izbora 2012. godine, izabran je za potpredsjednika Vlade Crne Gore za regionalni razvoj. Na III kongresu Bošnjačke stranke 25.07.2015. godine ponovo je izabran za predsjednika Bošnjačke stranke.

Funkciju potpredsjednika Vlade Crne Gore za regionalni razvoj obnašao je i u periodu 2016-2020.

„Bio je čovjek posebne vrijednosti, čija je obzirnost, plemenitost, ljubav, posvećenost opštem dobru bila bogatstvo koje ga je izdvajalo. Do posljednjeg dana svog života bio je posvećen ideji prosperiteta Bošnjačke stranke, napretka cjelokupnog društva i građanske Crne Gore. Dao je nemjerljiv doprinos našim partijskim uspjesima, kao i značajnim državnim, istorijskim procesima. Svojim bogatim iskustvom znao je kako da i u politici prevaziđe naizgled nepremostive razlike“, stoji u saopštenju Bošnjačke stranke.

„Obavještavamo javnost da će dženaza Rafetu Husoviću biti u četvrtak, 11. marta u Rožajama. Dženaza polazi u 12.20 časova od Centralne džamije, a klanjaće se na gradskom trgu. Dženaza će se izvršiti na groblju Top“, stoji u saopštenju Bošnjačke stranke.

  • 1

    Radio