REGION/Svijet Više

SAD: Mladić porijeklom iz Bara ubio majku i ranio oca

Prej tvteuta10:19 12 Oktobar 2021

Adnan Pelinković (18), koji se sumnjiči da je iz vatrenog oružja ubio svoju majku (51), a ranio oca (54) u njihovom domu u Staten Ajlandu, navodno je priznao sve u policiji.

– Pokušao sam da ih ubijem – rekao je Pelinković policiji.

Mladićeva majka, koja je upucana u predjelu grudnog koša, preminula je po prijemu u bolnicu oko 18:20 sati. Otac Enver je navodno lakše povrijeđen u pucnjavi.

Svađa tokom večere

Tinejdžer je, prenose američki mediji, uzeo očev pištolj nakon što se tokom večere posvađao sa ocem i majkom. Prema nezvaničnim informacijama, svađa između roditelja i sina je izbila zbog njegovog odabira televizijskog programa.

Adnan se tereti za ubistvo, pokušaj ubistva i nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i ostat će u pritvoru do suđenja, koje je zakazano za petak.

Komšije Pelinkovića rekle su za medije da je porodica uglavnom bila povučena.

– Rekli bi “dobar dan” u prolazu. Vidio bih ih u dvorištu kada peru kola ili sređuju nešto po bašti – rekao je jedan komšija koji je želio da ostane anoniman.

Komšije u šoku

Isti komšija tvrdi da je Adnana vidio svega jednom, ili dva puta, kao da i nije živio u kući. Mislio je da je bračni par upucao neki provalnik, a onda je saznao da je osumnjičen sin.

– Bio sam u šoku. To nije uobičajeno, pogotovo ne za naš kraj. Naravno, u porodicama dolazi do svađa, ali ne do ovog – rekao je komšija.

I druge komšije kažu da su mislili da je porodica upucana tokom pljačke.

– Porodica je živjela ovdje u kraju oko 20 godina – rekla je komšinica.

  • 1

    Radio