Aktuale Më shumë

Rritja e çmimeve të konsumit , qytetarët e Ulqinit të shqetësuar për mirëqenien e tyre

Prej tvteuta09:00, 16 Janar 2022

Mielli, sheqeri, vaji dhe shumë produkte bazë të shportës së konsumatorit, janë shtrenjtuar muajve të fundit. Deri te kjo ka ardhur për shkak të pengesave në zinxhirin e furnizimeve që ka shkaktuar pandemia e koronavirusit, si edhe për shkak të rritjes së çmimeve të gazit.

Edhe Organizata e Kombeve të Bashkuara (OKB), në një njoftim të publikuar me heret, thotë se çmimet globale për ushqim janë rritur në baza mujore, me ritmin më të shpejtë në dekadë.

Sipas OKB-së, furnizimet janë prekur nga pengesat në prodhim dhe transport gjatë periudhës së pandemisë COVID-19.

Qytetarët janë ato të cilët e ndjejn më tepër këtë ndryshim.

Qytetarit një shportë me produkte bazë ushqimore , e cila përmban 2 litra Vaj , 1 litër qumështë , 500 kg djathë , një paketim me 10 vezë , 1 kg oriz dhe 1 kg sheqer , qytetarit do i kushtoj 12 euro, 34 cent

  • 1

    Radio