Aktuale Më shumë

Rritja e çmimeve dhe mospërballimi i kostos së jetës ka bërë që të nisin protestat e para nga punonjësit e shërbimeve publike në Evropë

Prej tvteuta10:40, 22 Qershor 2022

Rritja e çmimeve dhe mospërballimi i kostos së jetës ka bërë që të nisin protestat e para nga punonjësit e shërbimeve publike në Evropë.

Britania është në kontrollin e grevave më të mëdha hekurudhore për 30 vjet sot pasi 50 mijë anëtarë të sindikatave u larguan duke kërkuar një rritje pagash prej 11 për qind ‘duke ndëshkuar miliona qytetarë që udhëtojnë, që të detyrojnë të punojnë nga shtëpia.

Pasagjerët e trenave po përballen me kaos me gjysmën e rrjetit hekurudhor të Mbretërisë së Bashkuar të mbyllur plotësisht dhe vetëm një e pesta e shërbimeve funksionojnë për shkak të grevës më të madhe të punëtorëve hekurudhor për një brez.

Të hënën aeroporti i Brukselit, më i madhi në Belgjikë, anuloi të gjitha fluturimet e planifikuara për t’u nisur këtë të hënë për shkak të një greve të rojeve të sigurisë që kërkonin rritje të pagave.

  • 1

    Radio