Ekonomi Më shumë

Rreth 150 studentë nga Ulqini në janar fillojnë praktikën

Prej tvteuta17:57, 7 Dhjetor 2018

Pas raundit të dytë të procesit të lidhjes midis punëdhënësve dhe shfrytëzuesve të Programit të Aftësimit Profesional për personat me arsim të lartë në zonën e Komunës së Ulqinit, rreth 150 studentë u paraqitën për programin nëntë-mujor.

Byroja e Punës e Ulqinit thotë se shifrat e sakta do ti kenë pas fillimit të programit që fillon nga mesi i janarit. Interesi i studentëve të arsimit të lartë është gjithashtu i l madh dhe numri i aplikantëve për programet në sektorin publik dhe privat është pothuajse e barabartë. Të gjitha kontratat e nënshkruara nga studentet me punëdhënësit dhe dokumentet e tjera të nevojshme do të dorëzohen në Byronë e Punës në Ulqin, ndërsa pas fillimit të programit, ato do të jenë të obliguar të dorëzojnë raporte mujore për kryerjen e praktikave të tyre.

  • 1

    Radio