Politikë Më shumë

Resulbegoviq: Qytetetarët do ta vlerësojnë politikën tonë parimore

Prej tvteuta11:09, 15 Gusht 2020

Subjektet politike që verpojnë në Komunën e Ulqinit kanë filluar aktivitetet e tyre parazgjedhore, por pandemia e koronavirusit në masë të madhe ka ndikuar që kjo fushatë të planifikohet më ndryshe. Ndalimi i tubimeve të mëdha ka bërë që ata të kenë nevojë të adaptojnë strategji shtesë për të kontaktuar me votuesit. Edhe pse këto strategji janë përdorur edhe m parë, kësaj radhe ata do të jenë primare, thonë në Partinë Socialdemokrate.

Partia Socialdemokrate ka endosur që në zgjedhje të dalë e vetme dhe ata besojnë se qytetarët do të dijnë ti vlersojn qëndrimet e tyre parimore, si kur ishin në pozitë, ashtu edhe në opozitë, thotë Resubegoviq.

Sa i përket rregullsisë së mbajtjeve të zgjedhjeve në kohë pandemie, Resulbegoviq thonë se ata si subjekt nuk kanë marrë pjesë në bisedimet që u kanë prirë shpalljes së tyre, prandaj përgjegjësia do të jetë mbi ata që kanë vendosur. Në lidhje me mundësinë e pjesmarrjes së tyre në qeverinë e ardhëhsme, ai le të kuptohet se kjo nuk do të jetë pa kushte dhe se subjekti i tyre ka disa qëllime nga të cilët nuk heq dorë.

Në anketimin e fundit të kryer nga Qendra për tranzicion demokratik, Partia Socialdmokrare ka përkrahje të 4.2 % të qytetarëve. Nëse rezultatet e anketimit konfimrohen edhe në zgjedhje, atëherë kjo parti mund të jetë çelësi për fomirmin e qeverisë së re.

  • 1

    Radio