AKTUELNO Više

Renoviran objekat Udruženja penzionera, u planu otvaranje i kuhinje za najugroženije 

Prej tvteuta18:32 24 Septembar 2020

Dotrajala zgrada Udruženja penzionera Ulcinja od juče je dobila potpuno nov izgled. Iz budžeta ovog udruženja, ali i uz podršku Fonda PIO i udruženja penzionera primorskih gradova, penzionerima u Ulcinju na raspolaganju je  u potpunosti renoviran objekat, sa novom bravarijom, kuhinjom, namještajem, toaletom, a zamijenjen je i dotrajali krov dok je za lica sa invaliditetom omogućen i adekvatan prilaz.

„Radove smo završili za oko mjesec dana, a za ovu investiciju smo potrošili oko 9,060 eura. Pet hiljada eura izdvojio je Fond PIO, hiljadu eura dobili smo od udruženja iz Bara, Budve, Tivta i Kotora, a preostali dio od oko tri hiljade eura smo izdvojili iz našeg budžeta. Renovirali smo kompletan objekat koji je bio dotrajao, zamijenjena je bravarija i krov i sada posjedujemo mnogo bolje uslove“, kazao je predsjednik Udruženja penzionera Ulcinja Miraš Škrelji.

Renovirani objekat od sada će biti mjesto njihovog okupljanja u boljim uslovima, a Škrelji  kaže da je u planu i zakupljivanje dodatnog objekta koji bi poslužio penzionerima za druženje, ali i mjesto gdje bi se u budućnosti hranili penzioneri koji su slabijeg materijalnog stanja.

„Nadamo se da će nam iz Opštine Ulcinj izaći u susret i da iznajmimo dodatni objekat u kome bi otvorili malu kuhinju gdje bi se spremalo za najugroženije penzionere, a i mjesto gdje penzioneri mogu provesti lijepo vrijeme uz igru i razgovor“, poručio je Škrelji.

  • 1

    Radio