Aktuale Më shumë

Regjistrimi i popullësisë nga 1 nëntori

Prej tvteuta14:40, 14 Shtator 2023

Regjistrimi i popullsisë në Mal të Zi do të fillojë për 45 ditë, përkatësisht nga 1 deri më 15 nëntor, tha ministri i Financave në mandat teknik, Aleksandar Damjanoviq, në seancën e Qeverisë. Kryeministri Dritan Abazoviq tha se zgjedhjet dhe numërimi nuk duhet të bëhen me regjistrim, por duhet parë si një udhëzues se si të vendoset në periudhën e ardhshme.

“Duke pasur parasysh kontekstin politik në Mal të Zi, do të jetë një festë e demografisë”, tha Damjanoviq.

Ai bëri të ditur se aktivitetet lidhur me regjistrimin po zhvillohen me intensitet të plotë.

“Mendoj se kemi bërë gjithçka në kuadër të pjesës legjislative dhe institucionale, që askush të mos mendojë ta pengojë këtë proces”, tha Damjanoviq.

Abazoviq tha se zgjedhjet dhe disa numërime nuk duhet të bëhen nga regjistrimi.

“Kjo nuk është një numërim, kjo është vetëm e mirë për strategjitë afatgjata për zhvillimin ekonomik të vendit… Le ta përfundojmë me sukses në nëntor dhe t’i përdorim të gjitha të dhënat si input për zhvillimin e mëtejshëm të Malit të Zi”, tha ai.

  • 1

    Radio