AKTUELNO Više

Razriješen Goran Jevrić, nanio štetu Regionalnom vodovodu od preko 190.000 eura

Prej tvteuta14:27 2 Jul 2021

Odbor direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje razriješio je na današnjoj sjednici izvršnog direktora Gorana Jevrića, jer nije preduzeo potrebne mjere i radnje zbog smanjenje izdašnosti izvorišta Bolje sestre i time ugrozio snabdijevanje vodom primorja, a i nanio štetu preduzeću od preko 190.000 eura za 2020. godinu. Na njegovo mjesto imenovan je Josip Đurašković doktorant na Evropskom univerzitetu u Beogradu, prenosi RTCG.

Kako se navodi u saopštenju predsjednika Odbora direktora Zorana Lakušić, Jevrić je razriješen zbog toga što je prekršio izvršavanje poslova i zadataka iz nadležnosti predviđenih članom 19 i 21 Statuta Društva, i nesavjesnim i nepravilnim radom nanio štetu Društvu, tako što nije preduzimao mjere i radnje na osnovu analize dostupnih podataka.

„Jevrić nije preduzeo ništa iako je znao da je izdašnost izvorišta Bolje sestre iz kojeg se snabdijevaju vodom šest primorskih opština za deceniju i po smanjena za više od 80 odsto. Nije preduzimao aktivnosti u skladu sa nadležnostima na osnovu podatka o smanjenju izdašnosti ispod projektovanog kapaciteta vodovoda i da to stanje predstavlja ozbiljnu opasnost, te da bi u turističkoj sezoni primorje moglo biti bez dovoljno količine vode. Nije adekvatno reagovao na drastičan trend pada izdašnosti vodoizvorišta Bolje sestre. Nije u potpunosti realizovao planirane finansijske obaveze čime je ostvario gubitak u iznosu od 198.847 eura za 2020. godinu“, navodi se u saopštenju.

Za izvršnog direktora, Odbor direktora imenovao je Josipa Đuraškovića.

  • 1

    Radio