AKTUELNO Više

Rasvijetljeni slučajevi u Ulcinju i Baru: Maloljetnici osumnjičeni za prijetnje

Prej tvteuta20:15 29 April 2022

Identifikovana je osoba koja je 21. aprila objavila na jednom blog sajtu prijetnju po bezbjednost djece i zaposlenih u Osnovnoj školi „Maršal Tito“ u Ulcinju, te je protiv te osobe podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je prethodno obaviještena od strane NCB Interpol Vašington da je na „Google” blogu sajtu nepoznata osoba navela da je neo nacista i da planira da počini masovnu pucnjavu u osnovnoj školi, uz poziv za pridruživanje lokalnim nacistima – navode iz oni.

Po dobijenom obavještenju službenici Uprave policije obavijestili su Specijalnog državnog tužioca i preduzeli su mjere i radnje u cilju provjere iznijetih prijetnji, izvršen je obilazak škole i o potencijalnim prijetnjama upoznata je uprava škole.

– Takođe, izvršen je i protivdiverzioni pregled prostorija škole, fiskulturne sale i dvorišta, kojom prilikom nije ustanovljeno prisustvo eksplozivnih i radioaktivnih materija, niti opasnih i zapaljivih predmeta – dodaju oni.

Osim toga, kako dodaju, policijski službenici su identifikovali i osobu koje je 27. aprila, putem elektronske komunikacije uputila mejl prijeteće sadržine na službenu adresu Osnovne škole „Mrkojevići“ u Baru, a u kojoj je navela da se u navedenom objektu nalazi bomba, te je protiv ove osobe podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

– U oba slučaja se radi o maloljetnim licima – dodaju iz policije.

  • 1

    Radio