POLITIKA Više

Raonić:“Vlast i dalje koristi razdor u opoziciji i uspavanost građana“

Prej tvteuta12:51 16 Jun 2020

Dokle god vlada politička nespremnost opozicije za saradnju ne može doći do promjena na aktuelnoj političkoj sceni. Tu konstataciju je prilikom gostovanja u jutarnjem programu TV Teuta podijelio predsjednik Građanske alijanse, Boris Raonić, koji kaže da vlast godinama manipuliše identitetskim osjećanjima građana kako bi zataškala socijalne i društvene probleme u zemlji. 
 
„Građani nemaju dovoljno osjećaja da to predstavlja problem za kvalitet njihovog života. I dalje se dozvoljava manipulacija identitetskim pitanjima koja se stavljaju u prvi plan“, kazao je Raonić. 
 
Posljednji izvještaji koji dolaze sa evropskih adresa su gotovo uniformni, tvrdi Raonić, i ne očekuje neke velike izmjene u izvještajima koji se očekuju u narednom periodu. 
„U non paper izvještaju koji se tiče pregovaračkih poglavlja 23 i 24,u samom uvodu možete pročitati da reforme sporo napreduju i da je na to uticala i pandemija, međutim, tu se radi o samo tri mjeseca. Rezultati od prošle i ove godine su veoma mali pomaci“, pojašnjava Raonić. 
 Bez dijaloga suprotnih strana nema ni napretka, smatra Raonić,  ocijenivši da je niz događaja, političkih i društvenih koji su se dogodili u posljednjem periodu dovoljan za nekoliko decenija, a ne za tako kratak period, te isti ti događaji ostavljaju duboke posljedice na život građana, koji su kako kaže, nažalost, navikli na loše stanje.
„Mi u Crnoj Gori između vlasti i opozicije nemamo nikakvu komunikaciju. Predsjednik Parlamenta pozove opoziciju da razgovaraju o uslovima izlaska na izbore, oni ne žele da dođu. ja ne vidim način na koji oni mogu da se dogovore oko datuma, uslova i kontrole izbora ukoliko ne žele da razgovaraju“, ocjenjuje Raonić.
I dok je vlast itekako započela svoju izbornu kampanju, opozicija u međuvremenu i dalje nema rješenje za izlazak na izbore, a kamoli fokus na koji bi trebala usmjeriti svoj izborni program, zaključuje Raonić, koji vjeruje da će opozicija uprkos negodovanju, izaći i učestvovati na izbore, koje i sami osporavaju.

  • 1

    Radio