EKONOMIJA Više

Rajaner ukida još 3 avio destinacije iz Podgorice

Prej tvteuta11:45 20 Jul 2023

Ryanair će 29. oktobra prekinuti letove između Zagreba i Podgorice, kao i još dvije linije iz crnogorske prijestonice zbog povećanja aerodromskih taksi, piše na zvaničnoj stranici te avio – kompanije.

Kako su naveli od 29. oktobra će biti ukinute usluge iz Podgorice za Zagreb, Barselonu i Mančester.

„Zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća takse, prinuđeni smo da ove zime obustavimo letove iz Podgorice za Barselonu, Mančester i Zagreb. Povećanje takse čini Aerodrom Podgorica potpuno nekonkurentnim u poređenju sa drugim evropskim aerodromima koji smanjuju svoje naknade kako bi stimulisali oporavak i rast saobraćaja. To će imati štetan uticaj na povezanost, turizam i ekonomiju Crne Gore“, saopštila je ova avio-kompanija.

Ryanair je prošle godine bio najprometniji prevoznik sa 249. 959 putnika na letovima za i iz Podgorice.

Ova brojka, kako navode iz kompanije, predstavlja povećanje od više od 200 odsto u odnosu na 2021. godinu, i povećanje od 30,8 odsto u odnosu na 2019. godinu kada je u svijetu vladala pandemija korona virusa.

„Tokom 2022. godine, prevoznik je prevezao 28.745 putnika na liniji Zagreb, koja je prvobitno pokrenuta 2021. godine, kao i 12.626 putnika na liniji Barselone, koja je počela sa radom 2019. Letovi za Mančester su otvoreni u oktobru prošle godine. Kao rezultat ovih ukidanja, Crna Gora više neće imati redovnih direktnih letova za Hrvatsku ili Španiju“, navodi se na sajtu kompanije Ryanair.

  • 1

    Radio