SliderMN Više

Radovi „Spige“ ugrozili dom porodice Dulović – poplave u dvorištu, popucali podovi u kući

Prej tvteuta13:24 25 Oktobar 2023

Ni zemljotres davne 1979. godine ni redovne poplave koje se u Ulici Majke Tereze redovno dešavaju sa svakom većom kišom, nijesu toliko ugrozile dom porodice Dulović iz Ulcinja koliko nestručnost i površnost izvođača radova na izgradnji kanalizacije za četiri ulcinjska naselja.

Naime, nakon više mjeseci prašine i kopanja na samom pragu njihovog doma, Dulovići su se nakon privremenog asfaltiranja ulice početkom ljeta ove godine, našli pred novim mukama. Ulica je neadekvatno asfaltirana, te zbog lošeg pada voda ulazi kako ispod nivoa puta i podriva temelje kuće, tako i u samo dvorište, a svaki prolazak auta pored njihove kuće stvara nelagodnu situaciju. Naši sagovornici kazali su da su i ranije bile poplave, ali da je novonastala situacija u potpunosti ugrozila njihov život.

svaka, pa i manja kiša donosi glavobolje porodici Dulović

Domaćin porodice, Srećko, nije želio da pred kamerama govori o ovom problemu, koji mu, kako kaže stvara stres i nervozu svakodnevno, te tvrdi da im je kuća u potpunosti ugrožena. Njegova supruga Vjera, za Televiziju Teuta otkrila je da im svaka kiša onemogućava normalan izlazak i boravak u dvorištu.

„Mi bukvalno ne možemo izaći ispred kuće, jer jedno auto da prođe poprska nas i voda uđe ispod kućnog praga. Napuni se terasa, dvorište kompletno se napuni blata, svega što dolazi s ulice… Vidjeli ste i sami, asfalt je niže od nivoa trotoara, tlo se sliježe kako voda ulazi i nastale su pukotine  u dnevnoj i spavaćoj sobi, pločice u kuhinji su popucale“, dodaje Dulovićeva.

Vjera Dulović 

Ogorčenost raste svakog dana, te porodica Dulović, nakon usmenog obraćanja nadležnom Sekretarijatu za investicije Opštine Ulcinj, planira da preduzme druge neophodne korake i sve što je potrebno da, kako kažu, spasu svoj dom.

pločice u kući popucale od propadanja poda

dvorište kuće tone i  odvaja se od zida kuće

„Sad se voda povukla ali kad je voda velika, ovo nam stvara veliku nervozu, besane noći… Dva put sam se usmeno obratila sekretaru za investicije, obećano nam je da će izaći na teren, međutim od toga ništa. Planiramo da se pismeno obratimo Sekretarijatu za investicije i predsjedniku opštine, a ako se ne preduzme ništa,onda će uslijediti tužba, jer drugog rješenja nema. Nama slijedi teška zima“, zaključila je Dulovićeva.

Podsjećamo, izvođač radova na izgradnji kanalizacije za četiri ulcinjska naselja je italijanska kompanija Spiga S.R.P iz Udina. 

  • 1

    Radio