POLITIKA Više

Radnici Solane u subotu pred kapijom propalog preduzeća, 70 radnika i dalje bez isplata

Prej tvteuta13:27 12 Septembar 2018

Ni nakon četiri godine radnici nekadašnje Solane „Bajo Sekulić“ nijesu primili zaostala primanja koja dostižu cifru od 1,3 miliona eura. Predstavnik Sindikalne organizacije  radnika Solane Saša Mitrović u razgovoru za TV Teuta kazao je da se ponovo okupljaju radi podsjećanja javnosti na status oštećenih radnika, koje su, kako kaže svi zaboravili.

„Za četiri godine nam je isplaćeno hiljadu i četristo eura, a duguje nam se milion i trista hiljada što znači da je isplaćeno tek 0,01% novca. Mi smo davno prestali da prijetimo, sada molimo stečajnu upravu i sve nadležne da nam se isplate zaostala primanja“, apeluje Mitrović.

On je kazao da ne ulazi u to kako JP „Nacionalni parkovi Crne Gore“ upravljaju prostorom Solane,ali da su revoltirani i zabrinuti za svoj status.

„Radnici ne mogu da odu u penziju  zbog šest godina nespojenog radnog staža. Drago nam je da se društvo „dr. Martin Schneider Jacoby“ aktiviralo za očuvanje ekosistema i ptica, ali su nas radnike očigledno svi zaboravili“, zaključuje Mitrović.

Protest radnika zakazan je za subotu, 15. septembar u 12 časova pred kapijama Solane.

  • 1

    Radio