EKONOMIJA Više

Radnici Solane ponovo pred kapijom preduzeća

Prej tvteuta09:16 22 Decembar 2018

Radnici Solane sjutra ponovo pred kapijom preduzeća
Nakon tri mjeseca od posljednjeg okupljanja, radnici koji su ostali bez posla i bez isplaćenih zaostalih zarada u subotu će se ponovo okupiti  pred kapijom Solane „Bajo Sekulić“. Predstavnik radnika Solane  Saša Mitrović je u razgovoru za RTV Teuta kazao da se od posljednjeg okupljanja Solana ponovo dala na prodaju, ali da je procijenjena vrijednost cijelog kompleksa, po njegovom mišlljenju prenapumpana i nerealna,te da očekuje da će Solana biti stavljena na prodaju više puta.
„Prema cijeloj računici kvadratni metar na Solani vrijedi 10 eura, što je prema mom mišljenju mnogo. Ako bi se ta cijena spuštala vremenom bismo, za nekoliko mjeseci mogli doći do realne cijene koju bi neko bio spreman da ponudi“, kaže Mitrović.
Stečajni upravnik Solane Žarko Ostojić dužan je, prema riječima Mitrovića da, nakon neuspjele prodaje ovo preduzeće ponovo oglasi na prodaju, i da se aktuelna prodajna cijena smanji za 10 do 15%.
„Radnici se  zavaravaju igrama jednih i drugih, i mi smo se našli u nebranom grožđu. Nas samo zanimaju naše pare i radni staž, a što će oni napraviti od Solane nama nije u domenu interesovanja“, zaključuje Mitrović.
Okupljanje radnika zakazano je za subotu u 12 časova.

  • 1

    Radio