AKTUELNO Više

Radnici Solane ponovo pred kapijom preduzeća, bez podrške institucija

Prej tvteuta15:47 15 Septembar 2018

Četrdesetak radnika Solane „Bajo Sekulić“ danas je protestvovalo pred kapijom ovog preduzeća, odakle je ponovo poslat apel i molba nadležnima da se radnicima, kojih je oko sedamdeset, isplate zaostala primanja. Predstavnik sindikalne organizacije Solane Saša Mitrović prisutnima je ponovo predstavio njihov problem, dodavši da je nečuveno ponašanje stečajne uprave prema bivšim radnicima.

„Mi radnici i cijela javnost zna kakve su se igre spremale za prodaju Solane, i koliko je tona soli i novca odneseno za par dana iz ovog preduzeća. Za tri godine smo primili po 1400 eura, a stečajni upravnik Žarko Ostojić je najavio da će u narednim danima Solanu ponovo staviti na prodaju“, kazao je Mitrović koji je dodao da radnike jedino zanima njihova sudbina i uzimanje zaostalih primanja, dok na sudbinu propalog preduzeća, kako kaže ne mogu uticati.

Mitrović je  prisutnima kazao da je protestu trebao prisustvovati i stečajni upravnik Žarko Ostojić koji je najavio svoj dolazak, međutim on se nije pojavio. Protestu nije prisustvovao nijedan predstavnik državnih  institucija.

  • 1

    Radio