AKTUELNO Više

Radnici Opštine Ulcinj prijete štrajkom ako im se ne isplate zaostala potraživanja

Prej tvteuta10:17 6 Novembar 2019

Ogorčeni zbog situacije u koju su nemilice dovedeni, radnici Opštine Ulcinj sastali su se na zboru radnika koji je inicirao Sindikat radnika. Predstavnici sindikata pred svojim kolegama iznijeli su niz informacija i detalja o slučaju K1 i  firme Rekreaturs iz Budve, zbog kojih je blokiran račun opštine, a čija zaduženja rastu iz dana u dan. Zbog, kako tvrde, neadekvatnog reagovanja čelnih državnih institucija, Vlade i Ministarstva finansija, radnici su dovedeni u katastrofalno stanje, a posljedice ‘će, kako tvrde, dugo osjećati. Za jednokratno i hitno rješenje Sindikat je predložio otvaranje posebnog računa za isplatu ličnih dohodaka radnicima, kao što su to uradile i druge crnogorske Opštine.

U sindikatu se pitaju zašto je stečajni upravnik na prvom mjestu za isplatu svojih potraživanja stavio Opštinu Ulcinj, kada kako tvrde, postoji niz preduzeća sa vežim potraživanjima.
Upozoravaju da će, u slučaju nastavka ovakvog stanja i nebrige prema njima biti prinuđeni da obustave rad i otpočnu sa štrajkom. 

  • 1

    Radio