AKTUELNO Više

Rade Milošević podnio ostavku

Prej tvteuta13:42 5 Oktobar 2022

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) i funkcioner GP URA Rade Milošević podnio je danas ostavku na tu funkciju, potvrđeno je CdM-u. Njegova ostavka je uslijedila nakon razgovora sa premijerom u tehničkom mandatu i liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem zbog aktuelne afere oko šverca cigareta sa kojom se za sada dovodi u vezu Milošević i nekoliko službenika Uprave prihoda i carina i funkcionera.

Milošević, prema saznanjima CdM-a, nije bio voljan da podnese ostavku već je to učinio pod pritiskom.

Navodno, prije odluke o ostavci je Milošević je prema izvorima CdM-a poručio da će “ako padne on, pasti i Abazović”. Po društvenim mrežama, šire se neprovjerene informacije, da Milošević pregovara sa SDT-om da postane svjedok saradnik.

Spekuliše se i da su se i pored Abazovića Miloševića odrekli i drugi visoki funkcioneri GP URA.

Navodno, u tome posebno prednjači ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović, koji je komentarisao da je GP URA izgubio smisao postojanja jer je bio prepoznat po borbi protiv kriminala.

Specijalno državno tužilaštvo već duže vrijeme, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem i Agencijom za nacionalnom bezbjednost, preduzima radnje u izviđaju u cilju otkrivanja lanca krijumčarenja cigareta koje su bile predviđene za uništenje.

SDT sumnja da su službenici Uprave prihoda i carina preuzeli i izveli kamion pun cigareta predviđenih za uništenje. Zbog toga su do sad uhapšene tri osobe, a očekuje se da u narednim danima uslijede nova hapšenja.

  • 1

    Radio