Sociale Më shumë

Qeveria e Malit te Zi publikon masat e reja parandaluese nga korona virusi

Prej tvteuta21:15, 15 Mars 2020

Qeveria e Malit te Zi neprmes te nje conference per shtyp te mbajtur sonte, ka sjelle vendimin per marrjen e masave te perkohshme per mbrojtje te qytetareve nga korona virusi. Sic deklaruan perfaqesuesit e organeve kompetente, ne Mal te Zi deri ne keto momente nuk eshte regjistruar asnje rast me korona virus, e poashtu I ftojne qytetaret qe te bashkepunojne dhe te jene te kujdesshem ndaj kesaj dukurie.

Ne vazhdim mund te lexoni disa nga masat e perkohshme te mbrojtjes se qyetatreve te Malit te Zi nga korona virusi:

-ndalimi I hyrjes per shtetas te huaj(pervec atyre qe posedojne leje te qendrimit ne Mal te Zi dhe per qarkullim mallrash)

– I obligueshem veteizolimii I shtetasve te huaj

– ndalohen sherbimet hoteliere, pervec per mysafiret e lajmeruar

– mbyllje e kafeterive, restoranteve, bareve, restoranteve, pervec atyre qe sherbejne ushqim

-mbyllje e klubeve te nates dhe disko klubeve, lojrave per femije, fitnes qendrave, kazinove, bastoreve dhe lojrave te fatit.

-kufizim I numrit te bleresve ne duqane: ne duqane te vogla deri ne 10m katrore-1 bleres, ne duqanet e medha, me se shumti mund te kete deri ne 50 bleres, kurse ne  tregje deri ne 100 persona.

  • 1

    Radio