TURIZËM Më shumë

Qeveria: Do të ndalohet pagesa për hyrje në plazhe

Prej tvteuta10:00, 16 Dhjetor 2017

Prej sezonit të ardhshëm pagesa e hyrjeve nëpër plazhe dhe detyrimi i pagesës së aksesorëve nuk do të jenë të lejuara me ligj, nëse ai miratohet në Kuvend me propozim të Qeverisë. Gjithashtu nëpër plazhe nuk do të jenë të lejuara qiradhëniet e jet-skive dhe as kafshët, përveç në vendet e specifikuara.

Po ashtu ndalohet rreptësisht reklamimi në rrugë i apartamentëve dhe ndalimi i turistëve , shpallja çmimeve, dhe çdo gjë që kërcënon imazhin e një destinacioni turistik. Me këtë propozim ligji, të gjitha agjensitë tursitke, edhe ato që punojnë online, duhet të kenë licencën për aktivitet elektronik, çka vetëm si fillim do tu kushtojë 15.000 euro.

  • 1

    Radio