Aktuale Më shumë

Qeveria aktuale nga 4 shkurti do t’i përkasë së shkuarës

Prej tvteuta15:38, 28 Janar 2022

Procesi i reformimit të Partisë Demokratike Socialiste (DPS) duhet të përfundojë në mënyrë që partia të përballet me sukses me sfidat që e presin në periudhën e ardhshme, tha kreu Millo Gjukanoviq, duke shtuar se është e sigurt që qeveria do të bëhet një gjë e së shkuarës më 4 shkurt.

Në seancën e Këshillit të PDS-së të Kryeqytetit, Gjukanoviq tha se politika e kësajë partie është mbi të gjitha politikë e reformave të vazhdueshme.

Ai tha se, siç është njoftuar nga PDS, që duhet të tregojnë se e kanë kuptuar mesazhin e votuesve nga zgjedhjet për të vazhduar përhapjen dhe forcimin e besimit te qytetarët dhe kjo bëhet vetëm përmes kontaktit të drejtpërdrejtë dhe të menjëhershëm me votuesit.

Gjukanoviq tha se është e sigurt që qeveria aktuale do të bëhet e kaluar më 4 shkurt.

“Ai theksoi se ne mund të krenohemi për kontributin që PDS-ja ka dhënë në 18 muajt e fundit në fushën e zhvillimit demokratik të shoqërisë dhe se kemi arritur ta zmbrapsim sulmin e nacionalizmit serbomadh dhe gjatë gjithë kohës, dhe nga opozita, të marrë parasysh në mënyrë adekuate interesat shtetërore”, thuhet në deklaratë.

Gjukanoviq vuri në dukje se është e nevojshme të përfundojë procesi i reformës së PDS-së për të përballuar me sukses sfidat që e presin partinë në periudhën e ardhshme dhe për të treguar se e kuptojnë mesazhin që votuesit u dërguan në zgjedhjet e 30 gushtit.

Në seancën e Këshillit të PDS-së së Kryeqytetit, që u mbajt të enjten, u tha se reforma partiake ka një dinamikë të kënaqshme, por është jashtëzakonisht e rëndësishme që procesi të përfundojë në mënyrë të plotë dhe cilësore.

“Po ashtu, u shpreh kënaqësia me rezultatet e arritura në nivel të kryeqytetit në katër vitet e kaluara, që është legjitimiteti më i mirë për ciklin e ardhshëm zgjedhor në Podgoricë”, thuhet në komunikatë.

  • 1

    Radio