Sociale Më shumë

Qeset plastike do të paguhen

Prej tvteuta11:53, 9 Janar 2019

Ministria e turizimit dhe zhvillimit të qëndrueshëm do të marrë hapa konkret në uljen e perdorimit të qeseve plastike,të cilat konsiderohen si ndër ndotësit më të mëdhenj të ambientit. Hapi i parë do të jetë pagesa e tyre në vendet e shitjes, çka ka për synim të ulë përdorimin e tyre nga qytetarët. Nga ministria thonë se rregullat europian nuk parashohin ndalimin komplet të qeseve të plastikës, por masa në drejtim të uljes së përdorimit të tyre, çka edhe do të jetë qëllim i iministrisë.

  • 1

    Radio