AKTUELNO Više

Put Štoj – Ada uskoro dobija rasvjetu, vrijednost investicije 187 hiljada eura

Prej tvteuta18:38 4 Septembar 2020

Jedna od najproblematičnijih dionica u Ulcinju, put Gornji Štoj – Ada Bojana uskoro bi trebala da dobije dugo čekanu i najavljivanu rasvjetu. Nedavno je okončana tenderska procedura a odabran je i izvođač radova ove investicije čija vrijednost dostiže 187  hiljada eura, za oko 167 stubnih mjesta. Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić očekuje postavljanje polovine rasvjete u ovoj kalendarskoj godini, dok se završetak  ove investicije očekuje do kraja naredne godine.  

„Po budžetu je planirana investicija od 200 hiljada eura. Dužina trase je 6152 metra. Ove godine nećemo moći da realizujemo kompletnu investiciju, ali očekujem da će rasvjeta biti postavljena u dužini od oko 2700 -2800 metara“, kazao je Nrekić.  

Na pitanje da li se može u skorije vrijeme može očekivati postavljanje dodatne zaštitne ograde na tom dijelu puta, zbog lutajuće stoke koja je i dalje ogroman problem, Nrekić kaže da nadležni čine sve kako bi procesuirali počinioce ovog krivičnog djela, međutim, to do sada nije dalo dovoljno dobre rezultate. 

 „Problem stoke i dalje postoji. Iako smo otvorili han za stoku i otkupni centar, ljudi se i dalje ponašaju neodgovorno, uprkos tome što Komunalna policija vrši svoj dio posla. Mislim da ćemo ubuduće to riješiti, jer turizam i problem stoke na putu ne smiju da idu zajedno“, poručio je Nrekić.  

  • 1

    Radio