Aktuale Më shumë

Punonjësit e shëndetësisë në Urgjencë do të shpërblehen me 15% në pagën e ardhëshme

Prej tvteuta14:57, 8 Gusht 2022

Punonjësit shëndetësorë në Qendrën Emergjente do të shpërblehen në pagën e rradhës me 15 për qind të pagës së tyre, tha ministri i Shëndetësisë, Dragosllav Shqekiq. Kryeministri Dritan Abazoviq tha se prioriteti më i lartë është sistemi shëndetësor dhe se do të gjejë mënyrën që çdo njësi në Mal të Zi të shpërblehet.

Shqekiq tha se arsyeja e vizitës me kryeministrin ishte falënderimi ndaj punonjësve të shëndetësisë për sakrificat e tyre gjatë pandemisë.

“Kemi vendosur t’i propozojmë menaxhmentit që punonjësit e Qendrës Emergjente të marrin 15 për qind bonus pagash. Ky është një motiv që ata të vazhdojnë të punojnë, por edhe t’u tregojnë punëtorëve të tjerë shëndetësorë që të ndjekin shembullin e tyre”, tha Shqekiq.

Ai theksoi se puna e të gjitha shërbimeve është duke u monitoruar, por se kësaj radhe po fillojnë nga Qendra Emergjente.

“Shpresojmë që të ketë më shumë shembuj të tillë”, tha ai.

Ministri tha se dëshira e qeverisë është ngritja e sistemit shëndetësor në nivelin më të lartë, por edhe përmirësimi i kushteve të punës për punonjësit e shëndetësisë.

Kryeministri Dritan Abazoviq tha se prioriteti më i lartë është sistemi shëndetësor dhe se do të gjejë mënyrën që çdo njësi në Mal të Zi të shpërblehet.

“Duhet të tregojmë respekt ndaj tyre. Kjo është vetëm një formë e vëmendjes”, theksoi Kryeministri.

Ai shtoi se është duke u zhvilluar procedura e projektit për ndërtimin e Qendrës Emergjente.

“Nuk ka të ndalur kur bëhet fjalë për investimin në sistemin shëndetësor. Çdo qendër shëndetësore minimale do të shpërblehet. Nuk mund të harrojmë as stafin jomjekësor. Ne duhet të investojmë në to. Jam krenar për punëtorët tanë shëndetësorë për gjithçka që bëjnë për qytetarët tanë”, tha Abazoviq.

Drejtoresha e Qendrës Klinike Lilana Radulloviq tha se puna e punëtorëve është e njohur dhe se po realizohen projekte të mëdha.

 

 

Duke folur për listat e pritjes, ajo theksoi se ato nuk ekzistojnë për procedurat kirurgjikale, përveç ortopedisë dhe kardiokirurgjisë dhe se pritja për një takim me një specialist është maksimumi dy muaj. Ajo shtoi se numri i pacientëve me Covid është në rënie, gjë që lehtëson punën e mjekëve.

  • 1

    Radio