AKTUELNO Više

Pumpu od 75 hiljada stečajna uprava prodala za 400 eura

Prej tvteuta13:47 22 Februar 2021

Bivši kao i sadašnji radnici Solane „Bajo Sekulić“ ostali su zaprepašćeni nedavnim saznanjem, da je stečajna uprava Solane prodala pumpu, takozvano „srce Solane“, ne obavijesteći nikog. Naime, radi se o pumpi br. 31, koja vodom snadbijeva solanska polja, a prema riječima radnika, nova pumpa, koja je kupljena 2011. godine i koja je u funkciji bila svega par mjeseci – „rasparčana“ je u staro gvožđe.
Radnici tvrde da se radi o svojevrsnoj diverziji i namjernom uništenju ostavštine nekadašnjeg giganta, a procijenjena vrijednost ove pumpe je oko 75 hiljada eura. Stečajna uprava je pumpu, prema riječima predstavnika bivših radnika Solane Saše Mitrovića prodata u staro gvožđe za nevjerovatno malu svotu novca.
“ Pumpa je odnešena u julu – avgustu prošle godine, kada je sa Solane iznešen najveći dio inventara i koji je završio u staro gvožđe. Tom prilikom je odnešena i pumpa koja je esencijalni dio funkcionisanja Solane. Mi smo obavještavali javnost o šteti koju je učinila stečajna uprava, ali ovo je čist dokaz o zloj namjeri kojom se Solana nastoji u potpunosti uništiti“, tvrdi Mitrović.
Mitrović tvrdi da je pumpa teška tri i po tone, a po toni starog gvožđa može se „zaraditi“ oko 119 eura, što dovodi do računice da je pumpa vrijedna 75 hiljada eura prodata za nekih 400 eura. Radnici Solane tvrde da će zbog ovakvih stvari, povratak u normalno stanje na Solani biti produženo za najmanje dvije godine, te i da će biti potrebna duplo veća sredstva za omogućavanje funkcionisanja Solane nego li što se mislilo.
„Ovo je samo nastavak višegodišnje pljačke stečajne „mafije“ radnika Solane i cijelog ovog prostora“, zaključuje Mitrović.

  • 1

    Radio