SliderMN Više

Prvomajski praznici u Ulcinju bili izazovni za organe reda i mira

Prej tvteuta14:11 5 Maj 2023

Produženi vikend u znaku proslave prvomajskih praznika u najjužnijoj opštini privukao je veliki broj stranih i domaćih gostiju u Ulcinj, što istovremeno za organe reda i mira znači pojačanje redovnih aktivnosti. Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj Blažo Ćetković za Televiziju Teuta ocijenio je da je uprkos ogromnom prilivu lica sa strane, prvi maj u Ulcinju prošao relativno mirno, izuzev jednog nemilog događaja na Adi Bojani.

„ Zaista je bilo dosta izazovno, i shodno tome smo planirali naše aktivnosti tokom ta četiri dana. Mi smo analizirali događaje, imali smo jedno krivično djelo nasilničko ponašanje, što se tiče javnog reda i mira nije bilo narušavanja u osnovnom obliku,  zabilježene su tri  saobraćajne  nezgode.  U tim saobraćajnim nezgodama zabilježili smo neadekvatno ponašanje motociklista, koji sa toplim danima više cirkulišu ulicama, a koji nažalost ne koriste zaštitne kacige prilikom upotrebe tih motocikala. Zadržali smo nekoliko lica koja su prilikom testiranja imala više od jednog promila alkohola u krvi, dok su lica sa manjim promilima alkohola pušteni uz naloge i novčane kazne. Imali smo i nekoliko slučajeva zaplijene narkotika u okviru akcije „Mladost“, uglavnom marihuane. Na okupljanju na koncertu na Adi Bojani nije bilo nikakvih problema“, kazao je Ćetković, koji apeluje na sve vozače ali i sugrađane da ne konzumiraju alkohol i da budu oprezni u saobraćaju.

Prvomajski praznici u Ulcinju ostali su u sjenci incidenta koji je potresao javnost, kada je dvoje mladića iz Podgorice brutalno pretuklo dvojicu Ulcinjana na mostu na Adi Bojani, za čem je, kako se saznaje, najvjerovatnije uzrok saobraćajni problem. Naime, nakon dospijevanja u javnost video snimka na kome se vidi brutalno prebijanje dvojice Ulcinjana, policija je privela A.Š. i A.L., koji su prethodno u ranim jutarnjim časovima u ponedjeljak saslušani a nakon toga pušteni na slobodu zbog nedostatka dokaza. U međuvremenu, Podgoričani su dobili  i istražni pritvor u trajanju od 30 dana, dok se očekuje i saslušanje dvojice pretučenih mladića.

foto:skrinšot

„Imali smo vrlo šture informacije prilikom izlaska na teren u noći između 30. aprila i 1. maja, nismo imali identifikovana lica ni vozilo. Desilo se da su zbog nesinhronizovanih semafora na mostu na Adi Bojani, mladići  prvo započeli prepirku a nakon toga  svađu i fizički obračun, prilikom kojeg su upotrijebljena sredstva da se drugo lice teško povrijedi. U tom momentu, naišli smo na jedno vozilo u kojem su se nalazila dva mladića, koja su zajedno i sa drugim licima koje smo zatekli na mostu privedena u stanicu policije, da se sa njima obavi razgovor. Kasnije se ispostavilo da su upravo ta lica i počinioci, međutim u tom momentu nijesmo imali dokaze da ih zadržimo, a kako smo dalje prikupljali dokaze došli smo sjutradan do saznanja da su to ta lica za kojima smo odmah raspisali potragu, obavijestili nadležno tužilaštvo i shodno tome postupali prema drugim organima da se pronađu ta dva lica. Oni su nakon privođenja došli u pratnji advokata, potvrdili su da su oni lica sa snimka i privedeni su nadležnom tužilaštvu, dok im je u međuvremenu određen istražni zatvor i taj događaj je dalje u procesu“, kazao je Ćetković.

Izuzev slučaja prebijanja dvojice Ulcinjana na Adi Bojani, obzirom na ogroman broj lica koja su Ulcinj došla za vrijeme prvomajskih praznika, ali i same prirode događaja koji su se organizovali u našem gradu, stiče se utisak da je za nama relativno miran prvi maj.

Jedno je sigurno, nakon ovog nemilog događaja, ostaje da se vidi kako će proteći i turistička sezona posebno u dijelu saobraćajne bezbjednosti, kako na kopnu tako i na vodi, i da li bi ovakvi događaji mogli da se spriječe adekvatnim  rješavanjem saobraćajnih problema.

  • 1

    Radio