AKTUELNO Više

Protesti zbog smrti bebe

Prej tvteuta15:11 17 Novembar 2014

Protestna šetnja, zbog dešavanja u Bjelopoljskom porodilištu, organizovana je danas u Podgorici, od strane Mreža žena Pokreta za promjene u saradnji sa nevladinom organizacijom Krug života. Informacija da je jedna beba preminula u Kliničkom centru Crne Gore zbog posljedica infekcije šokirala je juče crnogorsku javnost.

Od četiri bebe koje su iz istog razloga iz Bijelog Polja upućene u Klinički Centar u proteklih desetak dana jedna je i dalje životno ugrožena, dok su ostala djeca stabilnog zdravstvenog stanja.

 Vrhovno državno tužilaštvo pokrenulo je istragu o slučaju infekcije beba u bjelopoljskom porodilištu i naložilo Osnovnom tužilaštvu u Bijelom Polju da, u najkraćem roku, ispita događaj i utvrdi eventualnu odgovornost.

Podsjećamo da je ministar zdravlja Miodrag Radunović razriješio dužnosti načelnika ginekološko akušerskog odjeljenja, Zvonka Puletića i šeficu Odjelenja za neonatologiju, Haku Tahirović. Sa dužnosti je smijenjena i glavna sestra sa Ginekološkog odjeljenja. Radunović je takođe naložio zatvaranje dijela bolnice zbog izbijanja infekcije u bolnici usljed koje je kasnije smrtno stradala jedna beba.

  • 1

    Radio