Sociale Më shumë

Protestë kundër diskriminimit të kafshëve

Prej tvteuta15:50, 1 Nëntor 2017

Të dielën, më 5 nëntor, duke filluar nga ora 12:00, në sheshin Sv. Petar Cetinjski në Podgoricë, do të mbahet një tubim protestues i të apasionuarve pas kafshëve të quajtur “Ne jemi zëri i tyre”.  Organizator i protestës është OJQ “Miqtë e kafshëve nga Podgorica”, me mbështetjen e Rrjetit për mbrojtjen e qenve dhe maceve në Mal të Zi.

Arsyet e protestës janë kushtet shumë të këqija në strehimore për kafshët e braktisura në shumicën e qyteteve malazeze. Nga kjo OJQ kujtojnë se vetëm në Podgoricë ekziston një azil për kafshët e braktisura që plotëson kushtet e përcaktuara. Qytete të tjera ose nuk kanë azil ose ai nuk i përmbushin kërkesat minimale të përcaktuara me ligj. “Ftojmë të gjithë dashamirët e kafshëve, si dhe përfaqësuesit e misioneve të jashtme të jashtme në Mal të Zi, OJQ-të, mediat dhe të gjithë njerëzit e vullnetit të mirë, që të dielën të bashkohen  në këtë tubim protestues,  në mënyrë që zëri ynë të dëgjohet larg”, thënë organizatorët.

  • 1

    Radio