SliderMN Više

Prosječna cijena kvadratnog metra u novogradnji 1,4 hiljade eura

Prej tvteuta14:50 20 Februar 2023

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,4 hiljade eura, pokazali su podaci Monstata.

Cijena kvadrata stana novogradnji u Podgorici iznosila skoro 1,48 hiljada eura a u primorskom regionu 1,39 hiljada eura.

“Cijena kvadrata u novogradnji u središnjem regionu iznosila je 673 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1,27 hiljada eura”, kazali su iz Monstata.

Iz Monstata su objasnili da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, navodi se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,41 hiljada EUR, dok je 589 EUR iznosila u kategoriji solidarna stambena izgradnja.

  • 1

    Radio