DRUŠTVO Više

Prosjačenje u Ulcinju – intenziviraće aktivnosti u suzbijanju maloljetnog prosjačenja

Prej tvteuta14:01 17 Maj 2022

Prosjačenje u Ulcinju višegodišnji je problem,koji je posebno izražen u periodu turističke sezone. Situaciju dodatno komplikuje prosjačenje maloljetnika  koje je sveprisutno. Tim povodom organizovan je prvi u nizu sastanaka na kojem su prisustvovali svi predstavnici relevantnih i uključenih institucija, od predstavnika Opštine Ulcinj, Komunalne policije, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, granične policije, a koji su inicirali hotelijeri i ugostitelji. Da je problem prosjačenja sveprisutan i delikatan, potvrđuju i naši sagovornici. Pravni punomoćnik predstavnika Udruženja vlasnika hotela, ugostiteljskih i plažnih objekata Ulcinj Nebojša Golubović za TV Teuta kazao je da je sastanak bio konstruktivan te da od nadležnih organa očekuju intenzivniju saradnju i pomoć u rješavanju ovog problema.

sa sastanka u Opštini

„Dogovoren je modus rada, a na sljedećem sastanku koji bi trebao biti za nekih desetak dana trebalo bi da dobijemo informacije o tome šta je učinjeno, da li su neka lica procesuirana, šta se uradilo na licu mjesta, jer je problem prosjačenja problem koji je izuzetno izražen u Ulcinju“, kazao je Golubović.

Iako se sa problemom prosjačenja  dugi niz godina bore nadležne institucije, on je i dalje veoma prisutan i stvara probleme kako turistima, tako i   svim licima koja su u lancu turizma, a istovremeno se šalje loša slika našeg grada. Ipak, Golubović je poručio da će već kroz desetak dana održati ponovni sastanak gdje će se rezimirati rezultati i učinjeno ovim povodom.

“ Definitivno sam zadovoljan današnjim sastanakom i zahvalni smo Opštini Ulcinj koja nas je okupila, nadam se da ćemo ići naprijed i optimista sam da će se problem prosjačenja, prvenstveno prosjačenja djece konačno suzbiti“, dodaje Golubović.

Sastanak koji je trajao puna dva sata prema riječima potpredsjednice Opštine Ulcinj Hadidže Đoni trajao bi i duže, obzirom na kompleksnost problema. Đonijeva je najavila intenzivnije akcije i suzbijanje prosjačenja na ulicama grada, počevši već od sjutra.

„Ono što je novina je da su predstavnici turističke privrede Ulcinja organizovali na jedan drugačiji način kada je ovaj problem u pitanju. Danas smo donijeli par zaključaka , a aktivnosti će početi urgentno, počevši već od sjutra“, poručila je Đonijeva, koja je dodala da se želi postići dvostruki efekat u rješavanju ovog problema.

Đoni

„Svakom ko ima viziju ili cilj da izabere Ulcinj kao destinaciju za prosjačenje treba da se kaže da on nije destinacija za njih, i  treba da se izborimo sa onime što imamo kao problem prosjačenja već evidentan na terenu. Ovo je problem koji nije lako riješiti, jer ima brojnih barijera“, kazala je Đoni.

Više o današnjem sastanku u Opštini Ulcinj pogledajte u večerašnjem izdanju „Hronike Ulcinja“, od 20 i 30.

S. Vukčević

 

  • 1

    Radio