Aktuale Më shumë

“Propozimi i ndryshimeve në Ligjin për Prokurorinë është antievropiane”

Prej tvteuta14:34, 22 Janar 2023

Sipas Lëvizjes Evropa Tani, Qeveria dëshiron ta legalizojë gjendjen e jashtëzakonshme dhe ta shndërrojë atë në një gjendje të rregullt me ​​ndryshimet e propozuara në Ligjin për Prokurorinë e Shtetit, i cili heq kufizimin që i njëjti person mund të shërbejë si ushtrues detyre i Prokurorit Suprem të Shtetit maksimumi dy herë.

Qeveria ka dorëzuar në Kuvend propozimin për ndryshime në Ligjin për Prokurorinë e Shtetit, me të cilin përcaktohet se mandati i ushtruesit të detyrës së Prokurorit Suprem të Shtetit mund të zgjasë deri në zgjedhjen e kreut të prokurorisë për një mandat të plotë.

Evropa Tani vlerësoi se propozimi ishte antievropian.

“Propozimi, i cili kundërshtohet nga Komisioni Evropian, Komisioni i Venecias, sektori joqeveritar, si dhe pothuajse i gjithë publiku profesional vendas dhe ndërkombëtar, është dëshmi se qeveria e rënë nuk ka ndërmend të ndalet me lëvizje antievropiane që e vënë Malin e Zi në rrezik për të ndërprerë negociatat me Bashkimin Evropian”, thanë nga Lëvizja Evropa Tani.

Ata besojnë se me heqjen e këtij kufizimi, “qeveria e rënë antievropiane” kërkon të legalizojë gjendjen e jashtëzakonshme dhe ta shndërrojë atë në të rregullt, me qëllim mbrojtjen e vendimeve ekskluzivisht personale për të ndikuar nëpërmjet tyre në prokurorinë e shtetit.

“Zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare janë të nevojshme për të zhbllokuar sistemin gjyqësor dhe për të ndaluar Qeverinë dhe Parlamentin e papërgjegjshëm të dështuar nga krijimi i kaosit sistemik që do të na ngadalësojë më tej në rrugën evropiane”, përfundon deklarata e Lëvizjes Evropa Tani.

  • 1

    Radio