KULTURA Više

PROMOCIJA KNJIGE „ULCINJSKE SKICE“, JANINOVIĆEV RAD ZA PRIMJER MLAĐIM NARAŠTAJIMA

Prej tvteuta12:19 30 Oktobar 2017

U prepunoj sali gradske biblioteke „Mirko Srzentić“ održana je promocija knjige dugogodišnjeg novinara lista „Pobjede“ Aleksandra Aca Janinovića „Ulcinjske skice“.

O životu i djelu ovog „kručanskog bisera“ kako su ga prisutni nazvali, izmedju ostalih, govorio je i  nekadašnji glavni i odgovorni urednik „Pobjede“ Savić Jovanović, koji je istakao:  „Buduće generacije novinara treba da se ugledaju na rad ovog besprijekornog, prvenstveno čovjeka, a onda novinara“.

Autor se zahvalio prisutnima i u svom obraćanju prisjetio se dana kada je napisao svoj prvi članak za tadašnji „Vjesnik u srijedu“, koji je govorio o jednom istinitom događaju.
U „Ulcinjskim skicama“ mogu se pročitati autorski tekstovi Janinovića, njih oko sedamdeset, dok je autor Janinović kazao da je imao težak zadatak da se odluči koje tekstove da uvrsti u ovu knjigu.
Na promociji su prisustvovali ljudi iz svih društvenih slojeva, dok su posebno pozdravljeni sadašnji i nekadašnji predstavnici političkog miljea – Aleksandar Damjanović, Andrija Ćetković, Hadidža Đoni, Jusuf Kalamperović, Mićo Orlandić kao i akademik Zuvdija Hodžić.

  • 1

    Radio