POLITIKA Više

Projekat 1000+: Dodijeljenji vaučeri za 161 lice iz prioritetne grupe

Prej tvteuta14:10 19 Oktobar 2018

Građanima koji čine prioritetnu grupu danas je u Ministarstvu održivog razvoja i turizma dodijeljen 161 vaučer kroz projekat „1000+“, kako bi po povoljnijim uslovima od tržišnih riješili svoje stambeno pitanje.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović uručio je vaučere samohranim roditeljima kojih je 117 u grupi prioriteta, zatim vaučere za 10 lica sa invaliditetom, 17 domaćinstava koja imaju člana porodice koje je lice sa invaliditetom, 13 domaćinstava koja imaju djecu sa smetnjama u razvoju, 2 lica koja su bila mladi bez roditeljskog staranja i 2 lica koja su bila žrtve nasilja u porodici.

Ističući važnost projekta kojim je do sada krov nad glavom obezbijedilo 809 domaćinstava, ministar Radulović je istakao da je treća faza “1000+” projekta najpovoljnija do sada jer nema učešća kod banaka i kamatna stopa iznosi 2,99.

“Vrijedno smo radili na pregovorima sa investitorima, bankarima, notarima I svima koji su bili uključeni u projekat jer nam je izuzetno stalo da pomognemo građanima da riješe stambeno pitanje. Prije svega vama koji ste prioritetna grupa I kojima danas s razlogom prvima dodjeljujemo vaučere. Želim vam puno sreće u novom domu”, kazao je Radulović.

On se zahvalio partnerima u projektu, PROCON-u, službenicima Direktorata za razvoj stanovanja MORT-a, kao i investitorima i predstavnicima banaka.

Podsjećamo da je za vaučere apliciralo 1054 građanina, da Vlada obezbjeđuje 50 odsto sredstava odnosno 10 miliona eura preko Banke za razvoj Savjeta Evrope, da u projektu učestvuje pet komercijalnih banaka I 39 investitora. Ponuđeno je 741 stambena jedinica.

Sledeća dodjela vaučera, ostalim ciljnim grupama, biće organizovana tokom naredne nedelje. O tačnom datumu javnost će biti blagovremeno obaviještena.

 

  • 1

    Radio