EKONOMIJA Više

Program stručnog osposobljavanja: Pripravnički staž u Ulcinju obavlja 122 visokoškolca

Prej tvteuta10:04 14 Februar 2018

Započeo je šesti krug Vladinog Programa stručnog osposobljavanja visokoškolaca u Crnoj Gori, a   za učešće u Programu prijavilo se 3.241 lice, dok je 3.055 ostvarilo  pravo da se stručno osposobljava tokom sljedeće godine. . U Zavodu za zapošljavanje Crne Gore, u Birou rada Ulcinj ugovore o stručnom osposobljavanju potpisalo je 122 visokoškolaca, a najveći dio njih pripravnički staž obavljaće u privatnom sektoru, njih 69 dok će u Javnom sektoru stručno osposobljavanje obavljati 53 visokoškolca.

U odnosu na prethodne godine, broj prijavljenih visokoškolaca je nešto veći. Tako je tokom  2017. godine na području opštine Ulcinj pripravnički staž obavilo 106 visokoškolaca.

Mjesečni iznos koji pripravnici dobijaju isti je kao i prethodnih godina, i čini 50% od prosječne mjesečne zarade u Crnoj Gori.

Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na četvorogodišnji period realizacije  Programa stručnog osposobljavanja, od 14,252 korisnika Programa 6865 je nastavilo radni angažman.

  • 1

    Radio