AKTUELNO Više

Profesionalni turniri u Ulcinju, ITF dodijelio BJCK i Dejvis kup Crnoj Gori

Prej tvteuta18:31 4 Maj 2022

Teniski savez Crne Gore, Teniski klub “Bellevue” i hotelski kompleks Karisma od sjutra do kraja maja organizatori su četiri profesionalna turnira u Ulcinju. Dva turnira su nagradnog fonda od 25 hiljada dolara, a dva nagradnog fonda od 15 hiljada dolara. Na turniru će učeće uzeti najbolji crngorski teniseri kojima će ovo biti  provjera pred učešće u Dejvis kupu.

Predsjednik TSCG Dr Dimitrija Rašović kazao je da su turniri u Ulcinju najbolji pokazatelj rada Teniskog saveza s obzirom da je i ovog puta izostala veća podrška države i privrede.

“Teniski savez je uradio sve što je u njegovoj moći da mladi nadolazeći teniseri dobiju šansu da pred svojom publikom i u svojoj zemlji osvoje  bodove na ATP listi. Svjetska teniska federacija je prepoznala TSCG kao partnera već duži niz godina pa nam je kroz dodjelu organizacije najvećih takmičenja kao što su Fed i Djevis kup ukazala veliko povjerenje. Nakon Ulcinja još dva fjučers turnira nagradnog fonda od 15 hiljada biće održana u Budvi u organizaciji TK “Budva – Rivijera” čime bi zaokružili organizaciju profesionalnih turnira za prvi dio godine. TSCG će od 06.-13. juna biti domaćin BJKC kupa(Fed kupa) gdje će  u okviru treće Evro-Afričke zone učešće uzeti 16 reprezentacija, dok će od 20.-27. juna Ulcinj biti domaćin i Dejvis kupa gdje će se takmičiti osam evropskih reprezentacija.

Turnire će voditi najbolji crnogorski sudija Branko Merdović, a direktor turnira Senad Tafa zadovoljan je brojem prijavljenih tenisera.

“Na veliko zadvovoljstvo TK “Bellevue” i grada Ulcinja, najjužniji crnogorski grad biće još jednom centar tenisa gdje će gledaoci moći da vide veoma dobar tenis s obzirom na kvalitet prijavljenih takmičara, ali i domaće tenisere koji iz godine u godinu postižu izvaredne rezultate. Još jednom je TSCG imao razumijevanja i načina da svojim autoritetom kod svjetske federacije (ITF) obezbijedi dobijanje organizacije ovakvih turnira a sa druge strane podrži i predsezonu u Ulcinju, gdje se ove godine očekuje oko 20 hiljada noćenja od tenisa”, kazao je direktor turnira Senad Tafa.

Prvo kolo glavnog dijela turnira počinje sjutra od 10 sati.

  • 1

    Radio