AKTUELNO Više

Priredba učenika „B.-jedinstva“  povodom godišnjice smrti Njegoša

Prej tvteuta11:49 19 Novembar 2021

Učenici srednje mješovite škole „Bratstvo – jedinstvo“ priredili su svojim vršnjacima ali i nastavnicima škole pravi kulturni događaj. Uz pomoć svojih nastavnika i mentora, pripremili su priredbu posvećenu najvećem crnogorskom pjesniku, ali i vladiki i vladaru Petru II Petroviću Njegošu. Dvojezičnim programom učenici su govorili o životu i djelu Njegoša, a najveći akcenat bio je na njegovim književnim djelima, najznačajnijim djelima crnogorske poezije – „Gorski vijenac“ i „Luča Mikrokozma“. Nastavnici su izuzetno zadovoljni onime što su njihovi učenici prikazali na današnjoj priredbi, posebno uzimajući u obzir kratak vremenski period.

“ Bilo je potrebno dosta vremena ali je ova materija rađena na drugoj godini, pa su neki i ranije pripremali recitacije i poznata im je materija. Bio je važan povod 170 godina od smrti Petra II Petrovića Njegoša, bilo je zahtijevno i pokazali su koliko mogu, da nauče stihove, da ih scenski prikažu i pokazali smo da kao škola to možemo da organizujemo“, kazala je Snežana Živanović, koordinatorka kulturnih i javnih aktivnosti škole.

Priredba posvećena životu i djelu Njegoša organizuje se po prvi put u ovoj obrazovnoj ustanovi, a već ubrzo pripremaju se slične priredbe posvećene drugim istaknutim književnicima i ličnostima.

S. Vukčević

 

 

  • 1

    Radio