SliderMN Više

Pripadnici policije Ulcinj spremno dočekuju špic sezone

Prej tvteuta14:41 28 Jun 2022

Posljednjih dana juna, u toku su završne pripreme pred najveći priliv gostiju u Ulcinj,a najveći talas  spremno dočekuju i pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj. Sa komandirom stanice policije Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, Alenom Derviševićem razgovarali smo o predstojećim izazovima i aktivnostima sa kojima će se policija u najjužnijoj crnogorskoj opštini suočiti već za koji dan, a to su gužve, kontrola saobraćaja, javnog reda i mira i drugog.

„Mi kao služba koja je zadužena i odgovorna za bezbjednost svih građana morali smo da blagovremeno izvršimo određene bezbjednosne procjene, koje podrazumijevaju detaljnu analizu, javni red i mir i kriminalitet, a pored toga morali smo da sagledamo i da analiziramo da li kao sluba imamo dovoljno kapaciteta da odgovorimo na sve to“, kazao je Dervišević.

Prema riječima Derviševića, pripadnici policije, koliko je to u njihovoj moći, pokušavaju da reaguju tamo gdje je najpotrebnije, na najfrekventnijim saobraćajnicama su redovne patrole i kontrole, a ono što dodatno otežava redovno funkcionisanje saobraćaja je i  saobraćajna nekultura vozača, što pokazuje i veliki broj prekršaja.

“ Statistički  podaci o broju sankcionisanih vozača nikako ne idu u prilog onome što se zove saobraćajna kultura. Zaista na mjesečnom nivou imamo veliki broj prekršaja po ZOBS-u i stoga moramo intenzivno da nastavimo kako preventivno tako i represivno sa našim aktivnosima a sve sa ciljem da samu bezbjednost saobraćaja kao i saobraćajnu kulturu podignemo bar za ljestvicu više“, ocjenjuje Dervišević.

Tradicionalna dobra saradnja sa komunalnom policijom biće karakteristična i u toku ove sezone, a za potrebe regulisanja saobraćaja i kontrolle na putevima aktivni su i službenici na motociklima. Najveći akcent prilikom kontrole saobraćaja biće na poštovanju saobraćajnih propisa, kontroli brzine kretanja ali i vožnja pod uticajem alkohola, što je posebno izraženo u toku sezone.  U tome će im pomoći i ispomoć u vidu 14 službenika iz Centra bezbjednosti Berane, kao i ispomoć kolega iz Albanije.

policija će vršiti intenzivne kontrole u gradu

„I ove godine našem odjeljenju bezbujednosti biće omogućena ispomoć od strane CB Berane, tako da ćemo ove godine imati na raspologanju dodatnih 14 službenika, a nadamo se da ćemo i ove godine imati ispomoć kolega iz regiona, tačnije iz Republike Albanije, što se prethodnih godina pokazala kao veom dobra praksa u rješavanju određenih problema koje imaju lica iz ove zemlje“. 

Dervišević ocjenjuje da prisustvo ogromnog broja lica u gradu, a posebno na Maloj plaži nerijetko rezultira većim brojem incidenata, kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru, ali ti incidenti, prema njegovim riječima nijesu značajni, i uglavnom nijesu dovodili do narušavanja javnog reda i mira. Naš sagovonik apelovao je na lokalno stanovništvo i turiste da budu obazrivi u saobraćaju, dok je poseban apel upućen vlasnicima smještaja da redovno vrše prijavljivanje gostiju.

U toku je i upis nove, šesnaeste generacije polaznika Policijske akademije u Danilovgradu, te naš sagovornik podsjeća sve zainteresovane srednjoškolce i mlađe sugrađane da konkurišu na upis na akademiju i da se oprobaju u časnoj policijskoj profesiji.

Više o ovoj temi poslušajte u večerašnjem izdanju „Hronike Ulcinja“, od 20 sati i 30 minuta.

  • 1

    Radio