SliderMN Više

Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj obilježili Dan Unutrašnjih poslova

Prej tvteuta10:56 1 Oktobar 2022

U susret Danu unutrašnjih poslova koji se obilježava 2. oktobra, načelnik Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, dana 30.09.2022. organizovao je prijem u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, gdje su pored službenika ovog odjeljenja pozvani i predstavnici Opštine Ulcinj, opštinskih službi, komunalnog preduzeća, vatrogasne službe, predstavnici Doma zdravlja, Hitne službe, Centra za socijalno staranje, direktor TO Ulcinj kao i direktori osnovnih i srednjih škola koje gravitiraju na području opštine Ulcinj.

Na početku obraćanja načelnik Arben Tagani zahvalio se zvanicama, podsjetivši prisutne o simbolici proglašenja dana MUP-a, kada je crnogorski vladar Petar II Petrović Njegoš 1831. godinesazvao narodni sabor na kom je donijeta odluka o privremenom obrazovanju „Praviteljstvujušćeg senata crnogorskog i brdskog od 12 članova i narodne straže gvardije, jačine od 100 ljudi.

Načelnik se kroz obraćanje osvrnuo na proteklu turističku sezonu koju je ocijenio vrlo uspješnom po svim aspektima, a posebno je apostrofirao značajnost ostvarenih rezultata i djelovanje službenika Uprave policije, koji su nesebičnim radom i zalaganjem dali ogroman doprinos da sezona protekne u najboljem redu, i da sezonu okončamo bez gotovo jednog jedinog vežeg incidenta koji bi mogao uznemiriti javnost.

Tagani cijeni da se takvi rezultati ne bi mogli postići samostalno, bez pomoći kolega iz susjedne Albanije, te kolega sa sjevera Crne Gore koji su pružali ispomoć našem odjeljenju, a veoma važno učešće za stvaranje ovakvog bezbjedonosnog ambijenta, po kojem je Ulcinj godinama prepoznat, zaslužni su svi prisutni, tj. sve službe kojima rukovode.

Iskoristio je priliku da se zahvali i pozdravi ostale subjekte, kako državne tako i privatnom sektoru, a koje zbog organizacionih mogućnosti nije bio u mogućnosti da pozove, te na kraju svim zaposlenima u MUP-u čestitao praznik i poželio sreću na privatnom i poslovnom polju.

Arben Tagani

Viši policijski inspektor I klase

  • 1

    Radio