SPORT Više

Prikazano pobjedničko rješenje za gradski stadion u Ulcinju

Prej tvteuta09:36 5 Septembar 2023

Nakon odabira najboljeg idejnog projekta za arhitektonsko rješenje za gradski stadion u Ulcinj, sinoć je u galeriji Centra za kulturu prikazano pobjedničko rješenje tima arhitekata iz Beograda, na čelu sa arhitektom Bojanom Jovančevićem. Njihov rad jednoglasno je odabran kao najbolji te su nagrađeni novčanom nagradom od 20 hiljada eura.

Bajraktari sa pobjedničkim timom arhitekata iz Beograda

Osim radova pobjedničkog tima, sinoć su prikazani i drugorangirani projekat tima sa Kosova, koji su angažovani u sklopu „Maden group L.L.C.“, kao i tri otkupa tima arhitekata iz Turske, Kosova i Ukrajine.

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari kazao je da je konačno došlo vrijeme da Ulcinj i ulcinjski sport dočeka jedan dugo iščekivani projekat.

„Novi stadion je još jedan dokaz da je Ulcinj u sveukupnoj razvojnoj ekspanziji. Uz novu sportsku salu, koja će biti u blizini, naš grad postaće poznati regionalni sportski centar. Napominjem da Opština iz godine u godinu povećava izdvajanja za sport, a to rade i kompanije koje posluju u Ulcinju. Svi smo razumjeli da se ulaganje u sport višestruko isplati“, kazao je Bajraktari.

Jovančević

On se  posebno zahvalio  svima koji su kao članovi žirija doprinijeli realizaciji konkursa, a posebno Glavnom gradskom arhitekti Opštine Ulcinj, kao i učesnicima projekta, kao i Fudbalskom savezu Crne Gore i  Vladi, koja je Opštini Ulcinj poklonila zemljište na kojem će se graditi stadion.

  • 1

    Radio