POLITIKA Više

Press: Forca izlazi iz lokalne koalicije u Ulcinju, predsjednik Skupštine Dr. Ilir Čapuni podnosi ostavku

Prej tvteuta18:32 23 Februar 2021

Saopstenje za javnost:

Forca izlazi iz lokalne koalicije u Ulcinju, predsjednik Skupštine podnosi ostavku

 Poštovani građani, nakon izbora 4. februara 2018. godine,  Nova demokratska snaga FORCA potpisala je sporazum o saradnji sa DPS-om, koji je tada imao oko 50 glasova više, ali jednak broj odbornika.

S druge strane, DPS je imao sporazume sa DP-om, DUA-om, i SD-om o širokoj podršci.

S velikom većinom, koja je trebala jamčiti političku stabilnost i široku potporu vlade, nakon tri godine djelovanja vjerujemo da ova koalicija nije ispunila svoje obaveze prema građanima i nije realizovala niti jednu tačku sporazuma koji su koalicioni partneri potpisali o razvoju grada Ulcinja u svim vidovima sa posebnim naglaskom na ekonomski razvoj kroz kapitalna ulaganja i povećanje dobrobiti građana.

Večeras nas je DPS pozvao da razgovaramo ne o tim pitanjima, već da razgovaramo o kandidatu za predsjednika Opštine Ulcinj. Obavještavamo vas da FORCA neće učestvovati iz razloga iz kojih smo već naveli da neće podržati nijednog kandidata sa liste želja DPS-a za na kojoj su licitirana razna imena obezvrijeđujući time ulogu predsjednika opštine i volju naroda.

Osjećamo moralnu, profesionalnu, političku i građansku obavezu distancirati se od ovog modela funkcionisanja lokalne vlasti zahtijevajući prijevremene lokalne izbore.

Slijedtveno tome, obavještavam vas da nudim ostavku na mjesto predsjednika Skupštine opštine Ulcinj.

Prije tri godine preuzeo sam funkciju predsjednika Skupštine opštine Ulcinj. Prešao sam dalek put do svog grada kako bih u njemu uložio sebe za razvoj ovog grada. Radio sam predano, časno i profesionalno. Uz ovo iskustvo, energiju, informacije i znanje o političkom talogu u Crnoj Gori, nastavićemo još snažnije, sa novom ekipom, novim pristupom i novim razgovorima u korist građana Ulcinja.

 

Dr. Ilir Čapuni

 

  • 1

    Radio