AKTUELNO Više

Premijer predstavlja budžet – Ulcinju 3,31 eura po glavi stanovnika

Prej tvteuta12:38 22 Novembar 2021

Predstavljajući kapitalni budžet i investicioni programa Vlade „Crna Gora odmah“ premijer  Zdravko Krivokapić kazao je da je kapitalnim budžetom predviđeno 248 miliona eura, odnosno nešto više od 11 odsto ukupnog budžeta.

Krivokapić je rekao da će projekat „Crna Gora odmah!“ cilj podići kvalitet života svih građana.  Planirano je da prosječna zarada do kraja 2025. bude 1.000 eura.

On je kroz prezentaciju predstavio  grafik na kojem je u kapitalnom budžetu skoro 169 miliona predviđeno za saobraćaj, 8.78 miliona za za zdravstvo, nešto više od 16 miliona za obrazovanje. Za socijalu je opredijeljeno 1.15 miliona a za turizam 2.38 miliona eura.

„Nama je cilj da podignemo standard života. Imamo ukupno 302 projekta, potpuno novo je 117 njih. Ovo je rekordni kapitalni budžet, jer je povećanje 108% u odnosu na prošlu godinu.Mi smo se opredjelili da ključ bude povezivanje, pogotovo kroz saobraćaj“, objašnjava premijer.

„Nama je osnovni cilj da podignemo kvalitet života svih građana u Crnoj Gori.  To radimo kroz pet potciljeva: unapređenja zdravstvenog sistema, podizanje kvaliteta obrazovanja, jačanja infrastrukture u turizmu, snaženja saobraćajne infrastrukture primjerene 21.vijeku i ulaganje u kulturu, sa posebnim naglaskom na kulturno nasljeđe”, ističe Krivokapić.

  • 1

    Radio