Politikë Više

Premijer Marković sa čelnicima Ulcinja: Unaprijeđenjem infrastrukture stvaramo uslove za valorizaciju bogatih prirodnih resursa

Prej tvteuta23:39 4 April 2019

Vlada Crne Gore snažno je fokusirana na razvoj Ulcinja, a unapređenjem svekupne infrastrukture stvaraju se uslovi za valorizaciju bogatih prirodnih resursa, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i delegacije Ulcinja na čelu sa predsjednikom opštine Ljorom Nrekićem. Čestitajući predstojeći Dan opštine Ulcinj građanima i lokalnom rukovodstvu, premijer Marković je istakao značaj odgovornog odnosa prema državnom novcu i pohvalio rezultate koje je lokalna vlast ostvarila na planu stabilizacije javnih finansija.
Predsjednik Marković je istakao da je važno da se infrastrukturni projekti realizuju zadovoljavajućom dinamikom i na kvalitetan način. Podsjetio je na fond koji će se formirati kroz investicioni program ekonomskog državljanstva, a u koji će se odvajati novac za unapređenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama.
Na sastanku je posebna pažnja posvećena investicijama u turizmu i zajednički konstatovana potreba povećanja hotelskih kapaciteta visoke kategorije. Razgovarano je i o izazovima sa kojima se suočava lokalna administracija kao i o načinima za njihovo prevazilaženje.
Predsjednik opštine Nrekić je kazao da u naredne dvije godine očekuju povećanje investicija i dinamičniji razvoj opštine. Premijer Marković je kazao da će Opština Ulcinj imati podršku Vlade na svim pitanjima važnim za građane i kreiranje uslova za njihov bolji i kvalitetniji život, stoji u saopštenju iz kabineta premijera. 

  • 1

    Radio