Sastanak Krivokapić – Merkel: CG najnapredniji kandidat za članstvo u EU

Prej tvteuta17:50 14 Septembar 2021

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, sastao se danas u Tirani sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Premijer Krivokapić, izražavajući radost povodom ponovnog susreta sa kancelarkom države koja je strateški partner Crne Gore i jedna od vodećih članica EU, iskazao je zahvalnost na neupitnoj podršci koju je pružala Crnoj Gori na njenom evropskom putu kao i u njenim tekućim reformskim procesima.

Premijer je kazao da je, imajući u vidu sveukupnu epidemiološku situaciju u regionu, Evropi i šire, zadovoljan postignutim rezultatima u toku ljetnje turističke sezone, koja je u završnoj fazi, a koja korespondira sa svim ekonomskim projekcijama Vlade i njenom reformskom agendom, u pogledu održivosti javnih finansija.

„Ovih devet mjeseci rada Vlade, dokazuju našu bezrezervnu posvećenost vrijednostima Evropske unije i Alijanse. To smo dokazali i prilikom posljednjeg izazova, odnosno ustoličenja vjerskog poglavara najveće hrišćanske zajednice u zemlji, kada smo uprkos intezivnim opstrukcijama od strane predsjednika države, uspjeli obezbjediti Ustavom zagarantovana prava našim građanima“, ocijenio je Krivokapić.

Kancelarka Merkel izrazila je zadovoljstvo što je imala priliku da se uživo sretne sa premijerom Krivokapićem. Ona je pružila punu podršku Vladi Crne Gore na evropskom putu, poručivši da joj želi mnogo snage i sreće u tom procesu.

  • 1

    Radio