SliderMN Više

Preko 500 učenika na Maloj plaži dio obilježavanja Međunarodne nedjelje djece

Prej tvteuta14:34 2 Oktobar 2023

Učenici osnovnih škola „Boško Strugar“, „Vojin Popović“ iz mjesta Drezga kod Danilovgrada i „Đerđ Kastriot Skenderbeg“ iz Zatrijepča kod Tuzi bili su dio sportske manifestacije koja je danas obilježena u Ulcinju. Događaj na Maloj plaži, u kojem je učestvovalo oko petstotina djece svih razreda ove tri škole, organizovan je u u sklopu Međunarodne nedjelje djece i Evropskog dana školskog sporta.

đaci uživali u zajedničkim aktivnostima

Domaćin učenicima i školama iz Drezge i Zatrijepča bila je Osnovna škola „Boško Strugar“, te su uprava i nastavnici škole sa gostima obišli znamenitosti u Starom gradu i okolini Male plaže. Direktorica škole Mladenka Perić izrazila je zadovoljstvo što su djeca imala prilike da uživaju u igrama bez granica.

“ Danas smo obilježili dva događaja, tako da imamo veliko zadovoljstvo da se pohvalimo time da smo domaćin dvijema školama, iz Tuzi i Drezge, tako da su danas učenici iz tri različite opštine na Maloj plaži. Djeca proslavljaju sport i radost druženja kroz igru, sve ono što čini dječji školski život. Sa našim gostima danas imamo preko petstotina đaka, riječ je o jednoj velikoj organizaciji, dugo smo sve pripremali, i zahvalila bih se lokalnoj samoupravi koja nam je pružila podršku i pomogla u organizaciji događaja“, kazala je Perićeva.

Direktori škola iz Drezge i Zatrijepča, Strahinja Bulatović i Leon Đuravčaj, izrazili su zahvalnost domaćinima na dočeku i organizaciji, te su potvrdili da je većina njihovih učenika danas po prvi put  u Ulcinju.

igre bez granica na pijesku oduševile djecu

Podršku obilježavanju Međunarodne nedjelje djece pružila je Opština Ulcinj i Sekretarijat za mlade, kulturu, sport i drušvene djelanosti.

Opširnije o ovom događaju možete pogledati više u emisiji „Hronika Ulcinja“, u utorak od 20 i 30.

  • 1

    Radio