POLITIKA Više

Predstavnici Direkcije za saobraćaj se sastali sa čelnicima Opštine, radovi na dionici Ulcinj – Krute teku po predviđenom planu

Prej tvteuta08:59 23 Mart 2018

Na sastanku čelnika Opštine Ulcinj, na čelu sa predsjednikom Nazifom Cunguom danas su se sastali predstavnici Direkcije za saobraćaj, a sastanku je prisustvovao i direktor Direkcije Savo Parača. Zajedno sa saradnicima i izvođačima radova na dionici puta Ulcinj – Vladimirske Krute Parača je diskutovao o problemima na koje nailaze tokom realizacije ovog projekta, ali je zadovoljan učinjenim.

„Svjesni smo da se zbog velikog protoka saobraćaja na ovoj dionici radovi izvode prilično sporo, posebno uzimajući u obzir činjenicu loše vremenske uslove.  Zadovoljni smo dinamikom radova ali se oni ipak  na moraju ubrzati, kako bi dionica bila prohodna za vrijeme ljetnje sezone,“ kazao je Parača.

Parača je dodao da se najteži i najzahtjevniji radovi izvode upravo u ovom periodu, a najzahtjevnija dionica je kod tunela gdje će se obaviti iskopi i miniranja, te će  zbog tih radova saobraćaj na ovom dijelu puta biti  potpuno obustavljen.

„Učinićemo sve da se do početka turističke sezone dionica presvuče makar jednim slojem asfalta, kako bi se omogućio protok vozila. Mogu slobodno da kažem da će se radovi završiti u doglednom roku, tačnije do kraja oktobra“, tvrdi Parača.

Predsjednik Opštine Nazif Cungu kazao je da je zadovoljan tokom izvođenja, i vjeruje da će sugrađani imati strpljenja i razumijevanja ukoliko bude došlo do eventualnih većih prekida saobraćaja na ovoj dionici.

Potpuna obustava saobraćaja na putu Ulcinj – Krute , očekuje se krajem marta mjeseca, i trajaće oko mjesec dana.

  • 1

    Radio