AKTUELNO Više

Predstavnici/ce Ministarstva za ljudska i manjinska prava položili/le vijenac na Spomen obilježje u znak sjećanja na civilne žrtve ratova vođenih na prostorima bivše Jugoslavije

Prej tvteuta15:07 11 Jul 2019

Polaganjem vijenaca, danas je u spomen parku “Pobrežje”, u organizaciji Foruma Bošnjaka Crne Gore, obilježen 11. Jul – Dan sjećanja na civilne žrtve ratova vođenih na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 2001. godine.

Podsjećamo da je Skupština Crne Gore u julu 2009. godine usvojila Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, kojom se osuđuje zločin u tom bosansko-hercegovačkom gradu, kao i druga zlodjela počinjena tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije.

Današnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ratova širom Jugoslavije, prisustvovali su i brojni predstavnici/ce Vlade Crne Gore, političkih partija i nevladinih organizacija.

U Spomen-parku na Pobrežju, mnogobrojni građani i građanke Crne Gore došli su da polaganjem cvijeća izraze poštovanje prema svim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Ovaj dan se obilježava kao jasan podsjetnik na strahote rata i podijele među ljudima, koje više ne smijemo praviti.

  • 1

    Radio